Karsinnat koettelee

/
1 Comments
Eletään jo uutta vuotta ja uusi kausi on edessäpäin. Ammattilaisilla on viimeistäänkin nyt selvillä vuoden 2016 pelipaikka, sillä karsinnat on taas takana. Itsellä taakse jäi elämäni toiset naisten Euroopan kiertueen karsinnat samalla tuloksella kuin vuosi sitten--vajaa pelioikeus LETille. Täyttä pelioikeutta ei tullut, mutta vaikka kuinka kliseiseltä tämä kuulostaakin niin lähden uuteen vuoteen taas yhtä kallisarvoista (ja kallista $$) kokemusta rikkaampana. En lähtenyt karsintoihin kokemuksia hakemaan enkä totisesti selvittämään omia heikkouksiani, mutta niin vain lensin Jouluksi kotiin paperillinen analyysia pelistä ja omasta tekemisestä taskussa. Tai no iPadillä, joka on laukun etutaskussa.

Karsintagolf Euroopan kiertueelle on reilua. Miehissä pitää läpäistä kaksi esikarsintavaihetta, eli käytännössä kaksi erillistä neljän päivän kilpailua ennen pelipaikan lunastamista viisipäiväiseen finaalivaiheeseen, josta parhaille pelioikeus pääkiertueelle. Naisissa selviää yhdellä esikarsinnalla. Osa pelaajista ansaitsee paikan suoraan finaaliin esimerkiksi haastajakiertueen kautta.

90 reiän finaalissa on niin paljon golfia, että omia heikkouksia ei pääse pakoon. Reilua. Viiden päivän kilpailussa pelin jokainen osa-alue tulee käytyä läpi. Bunkkereita ei voi välttää, putteja tulee kaikilta etäisyyksiltä ja kaikilla breikeillä, peruskuntoa ja ravitsemusta testataan. Pitkässä kilpailussa tulee pakostikin muutama missattu lyönti tai huono kierros, mutta testissä onkin kyky päästä niiden yli. Karsinnoissa ei ole kyse siitä, etteikö jokainen löisi paljon hyviä lyöntejä, mutta kuinka hyviä ovat huonot lyönnit ja ketkä tekevät vähiten virheitä.

Tänä vuonna kortin naisten karsinnasta pääkiertueelle otti vain Oona Vartiainen, joka kykeni osoittamaan kypsyytensä ja tasaisuutensa vielä karsinnoissakin, hyvän LETAS kauden jälkeen. Miehissä ei tourille lunastanut paikkaansa kukaan uusi suomalainen.

Pääkiertueelle voi päästä myös "alasarjojen” kautta. Naisissa korttinsa LETAS kiertueelta LETille lunasti Krista Bakker ranking top5 sijoituksellaan. Miesten alakiertueilta haastajakiertueelle nousivat Tapio Pulkkanen ja Teemu Bakker. Karsintojakin reilumpaa on, kun kortti ylemmälle kiertueelle lunastetaan alemman kautta. Siihen vaaditaan yhden ehjän kisan sijasta yhtä kokonaista onnistunutta kautta.

Omat sävelet täksi vuodeksi on selvät. Kiitos karsintojen, tiedän tämän hetkiset vahvuudet ja osa-alueet, joita on kehitettävä. Pitääpä mielen virkeänä ja harjoitusmotivaation yllä kun on kokoajan jotain, minkä eteen pitää tehdä töitä. "Vahvistan heikkouksiani ja parannan vahvuuksiani” voisi olla oma uuden vuoden lupaukseni, jonka toteuttamalla pelioikeus isojen tyttöjen joukkoon ensi vuodeksi irtoaa toivottavasti kesällä alaliigan kautta.

Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille!

Sanna :)


You may also like

1 kommentti :

  1. Olipa taas hyvä kirjoitus ja antoi meille karsintoja seuraavillekin oikeanlaisen näkökulman tapahtumaan!
    Onnea tälle vuodelle =). Asenteesi on niin kohdallaan, että ihme täytyy tapahtua, jos et tavoitteisiisi pääsisi.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.