Sanna Nuutinen

/
0 Comments

Siis kuka? Golfammattilainen Ladies European Tourilla
Syntynyt:  8.4.1991 Helsingissä
Pituus:  177cm
Kotiseura:  Keimola Golf
Golffannut:  Vuodesta 1998
Paras kierrostulos kilpailussa:  64 (-8)
Hole in onet:  4
Koulutus:  Mäkelänrinteen urheilulukio, ylioppilas, 2010
Texas Christian University, Bachelor of Science in Sport Psychology, 2014
Harrastukset:  Salitreeni, tennis, urheilupsykologian kirjallisuus ja bloggaus
Tavoitteet:  Euroopan Tourin osakilpailuvoitto,  Tokion Olympialaiset 2021, LPGA ja maailmanlistan top50
Unelmat:  Oma postimerkki ja olympiamitali

Yhteistyö

Olen avoin useille yhteistyömuodoille ja arvostan pienintäkin tukea. Minulle on tärkeää, että tukijana saat yhteistyörahoille vastinetta :)

Jos haluat tulla mukaan tiimiini ota yhteyttä sannagolf@gmail.com tai soita 044-3080491

Ajan hermolla, viimeisimmät kuulumiset

Facebook - https://www.facebook.com/sannagolf
Instagram - sannan_uutinen
Twitter - @sannanuutinen
E-mail - sannagolf@gmail.com

Amatööriura

Aloitin golfin 7 vuotiaana vanhempieni raahattua minut kentälle ja green cardin suoritin 11 vuotiaana. Emme voi puhua golfkärpäsen puremasta, sillä vihasin golffia! Golftreeneissä käynti oli ehtona sille, että saan jatkaa ratsastusta. Aloitin kilpailemisen heti 11-vuotiaana ja marssin voitosta voittoon tsemppitourin kisoissa. Tällöin tajusin, että hei, mä taidan olla ihan hyvä tässä! Tää on mun juttu. Rakastuin lajiin, en ensisilmäyksellä, mutta tässä sitä edelleen ollaan—ikuista rakkautta vannoneena niin myötä kuin vastoinkäymisissä!

Suomen golffin maajoukkuetta edustin yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 ennen ammattilaiseksi siirtymistäni vuoteen 2014. Minulla oli suuri kunnia olla naisten maajoukkueen kapteenihahmo kun voitimme historiallisen MM-pronssin 2012, EM-hopean 2014 ja EM-pronssin 2013.

Mäkelänrinteen urheilulukiosta valmistuttuani vietin vuodet 2010-2014 Yhdysvailloissa yliopistogolffia pelaten ja urheilupsykologiaa opiskellen. Näinä vuosina urheilullista maailmankuvaani järisytettiin ja opin amerikkalaisesta kurista ja voittamisen kulttuurista niin koutsilta, muita urheilijoilta kuin koulunpenkiltäkin. Parhaat saavutukseni olivat oman konfferenssini mestaruus 2012, vuoden tulokkaaksi valitseminen 2011, ja kolme all-conference valintaa.

Ammattilaisuus

Elokuussa 2014 siirryin rahaviheriöille. Aloitin ammattilaisuuteen tuntuman hakemisen naisten Euroopan haastajakiertueella, josta minulta löytyy tänä päivänä kolme voittoa (2016, 2019 ja 2020). Nousin Ladies European Tourille vuonna 2017, jossa tein läpimurron vuosina 2019 ja 2020, kun sijoitun yksittäisissä osakilpailuissa kerran toiseksi ja kolme kertaa kolmanneksi. Paras kokonaisranking-sijoitus on ollut viides (2020).

Minulla oli paikka Tokion Olympialaisten kisakoneeseen 2020, mutta korona-pandemian vuoksi kisat siirtyivät. Kauden 2021 kirkkain tavoite on olympialaisissa. 

Kentän ulkopuolla

Elän ja hengitän sporttia. Olen elämäni aikana harrastanut sulkapalloa, salibandyä,  ratsastusta, kamppailulajeja, laskenut telemarkkia, nostellut painoja ja uusin rakas harrastus on tennis.

Golf on intohimoni ja olen omistanut elämäni golffillisten unelmien jahtaamiselle, mutta haluan menestyä elämässä myös viheriöiden ulkopuolella. Haluan olla mukana kehittämässä suomalaista huippu-urheilua, jonka takia urheilupsykologia oli valintani pääaineeksi.Ei kommentteja :

Sisällön tarjoaa Blogger.